Грузискиот тенисер, Николос Басилашвили е упасен под обвиниение дека ја претепал својата сопруга.

Басилашвили е уапсен во Тбилиси, ја претелап сопругата во присуство на своето дете, пушуваат медиумите од Грузија.

Тенисерот од Грузија е на 27 место на АТП листата, го очекува судски процес и голема казна.