Дајана Јасремска е привремено суспендирана од играњето тенис од комисијата на ВТА поради допинг.

Светската антидопинг агенција ВАДА, потврид дека во урината на Украинката е пронајдена недозволената супстанција мезтеролон.

„Јастремска е обвинеа за прекршување на антидопинг правилата и привремено е суспендирана со почеток од 7 јануари.“ – стои во соопштението од ВАДА.

Јастремска реагираше на казната и посочи дека никогаш не користела допинг.