Александер Зверев настапи на „Адрија тур“, откако Димитров, Чориќ и Ѓоковиќ беа позитивни на Ковид-19, Германецот се тестираше и за среќа неговиот тест беше негативен.

Иако има негативен тест, Зверев објави дека поЗадар оди во самоизолација, но по само седум дена објави снимка на твитер како се забавува на журка.

Американскиот новинар Бен Ротенберг, жесток критичар на одржувањето на „Адрија тур“, веднаш му се нафрли на Зверев, објави снимка од забавата на која беше Германецот.