Глобалната пандемија од Коронавирусот полека, но сигурно се смирува, а тоа значи дека голем дел од спортовите ќе продолжат.

Според шпанските медиуми, најдобриот тенисер на светот Новак Ѓоковиќ кој се наоѓа во Марбеља на 11.мај ќе му се врати на тренинзите. Покрај него и неговиот вечер ривал Рафаел Надал истиот ден се очекува да започне со обврските и подготовките за продолжението од сезоната.