Пеколното време во Токио во пресрет на најавеното невреме ги промора дл од спортистите да се снаоѓаат како знаат и умеат во однос на разладувањето.

Тенисерот Фабио Фоњини во дуелот со Данил Медведев на специфичен начин реши да ја искористи цефката за ладење.