На хуманитарниот тунир во Белград под наслов „АдриаТур“ Новак Ѓоковиќ го победи Александер Зверев но не успеа да обезбеди финале во кое ќе играат Филип Крајиновиќ и победникот од дуелот Доминик Тим и Григор Димитров.

По мечот со Зверев, Новак Ѓоковиќ се расплака, емоциите го „совладаа“.

Инаку Ѓоковиќ го победи Зверев со 2-1, по сетови 4:0, 1:4, 4:2.