Србинот Новак Ѓоковиќ се подготовува за новата сезона, на планината Дивчибаре, тренираше на снег, во стилот на Силвестер Сталоне во филмот Роки.

Ѓоковиќ со ова најави голема борба во новата сезона за секоја победа на сите турнири, голем прв предизвик ќе му биде Австралија опен.