Новак Ѓоковиќ собра дел од светските ѕвезди на турнирот кој тој го организира со наслов„Адриа Тур“ во Белград.

На турнирот ќе учествуваат, Зверев, Тим, Димитров, турнирот има хуманитарен караткер а како „предигра“ денеска се организираше журка на која главна музичка атракција беше Лола Астанова.

Главниот дел од турнирот започнува утре, денеска се отвори тенискиот центар на Новак Ѓоковиќ со Астанова во „главната“ улога.