Симона Халеп од денеска и официјално „се зачлени“ во клубот на освојувачки на Вимблдон. Историскиот момент од впишувањето на нејзиното име на таблата со листата на освојувачки на неофицијалното светско тениско првенство не остана не забележано од организаторот.

Шапмпионката од 2019 година е на листата заедно со неверојатните, Серена и Венус Вилијамс, Штефи Граф, Мартина Навратилова, Маргарет Корт …. и на првата освојувачка Мауд Вотсон.