Додека на теренот се играше битката меѓу двојките на Вимблдон, на трибините актерот Вуди Харелсон водеше „битка“ со белото вино.

Актерот номиниран за три Оскари направи скандал на Вимблдон.

Според објавените снимки и пишувањата на британските медиуми, тој испил поголемаколичина бели вино, заминал од своето место, па потоа не му било дозволено да се врати. Кога најпосле успеа да седне на својата позиција на трибините, започнал да прави гримаси со лицето.