Ник Кирјос  е победник на турнирот во Вашингтон од серијата 500, во финалето го победи Данил Медведев  2:0 по сетви 7:6 (8:6) и 7:6 (7:4).

Мечот во финалето траеше  1 час и 37 минути. Кирјос на завршниот меч на турнирот се однесуваше релативно примерно, стигна до втората титула сезонава  и вкупно шеста во кариерата.

За да не биде се по протокол Кирјос за време на доделувањето на пехарот ги провери пораките на социјалните мрежи.