Ѓоковиќ во три сета го победи Кудла со 6:3, 6:2 и 6:2. Мечот траеше 1 час и 33 минути. Без преголем напор, со идеја да не се троши премногу, Ѓоковиќ само потсети зошто е прв носител на Вимблдон.

Ако е за утеха на Кудла тој го има најубавиот поен на мечот со првиот фаворит на Вимблдон, потен изнуди аплаузи на централниот терен.