Првиот ден на Вимблдон донесе многу изненадувања, елиминирани се неколку топ фаворити , Осака, Циципас  и Зверев, победи и 15. годишната Гоф,  сепак еден момент во попладневната програма привлече големо внимание.

Линискиот судија на мечот меѓу Мунар и Едмонд  доби нокаут од топчето, за среќа не помина со сериозна повреда .