АТП на интересен начин го претстави потего на Ѓоковиќ на мечот со Монфис на АТП турнирот во Дубаи.

Тогаш Ѓоковиќ со вистинска шпага спаси една непријатна топка упатена од Монфис.

Тој потег привлече огромно внимание, особено на социјалните мрежи, па по тој повод АТП направи видео-клипче во кое Ѓоковиќ е претставен како Спајдермен.