Кина е во неверојатен подем во сите сфери на животот, во спортот се сеќаваме на Олимписките игри и перфектната организација, сепак ова што го направија на ВТА трунирот во Шенгжу е за неверување.

Каролина Плишкова и  Петра Маричиќ од Хрватска играа на турнирот кој во еден момент беше прекинат поради дожд.

Големо изненадување беше начинот на кој домаќините го сушеа теренот.