Неочекувано, Доминик Тим уште во првото коло претрпе елиминација од Сем Квери. Тим ја надополните листата на звучни имиња кои го прерано го завршија настапот на Вимблдон како што се Зверев и Циципас. Еве го последниот поен од победата на Квери од 3:1. против Тим.