Вимблдон, ден втор, на теренот ќе се појават Надал, Федерер  и шампионката од лани кај дамите Анџелик Кербер од Германија која одбраната на титулата ја започнува против сонардничката Татјана Мариа.

Кербер  и Мариа играат  први на централниот терен, потоа следува дуелот меѓу Федерер  и Харис , мечевите на централниот терен ќе бидат заокружени со дуелот меѓи Серена Вилијамс  и Монтиконе.

На теренот број 1, од 14 часот се среќаваат, Барти и Женг, следуваат, Конта и Ана Богдан, за на крајот денот го заокружат, Надал  и Сугита.