Финалниот турнир на Дејвис Купот, кој требаше да се одржи во Мадрид и официјално е откажан.

Тој требаше да се одржи во периодот од 23. до 29. ноември, но овој турнир е преместен за наредната година, а причина е Коронавирусот.

Меѓународната тениска федерација ја потврди оваа одлука со напомена дека овој турнир ќе се одигра во истиот период, но 2021.година.

Покрај тоа одложени се и квалификациите за двете светски групи кои требаше да се одиграат ова лето.