Колби Кејв, хокеар на Едмонтон, почина на 25. годишна возраст како последица на излив на мозокот.

Клубот го потврди трагичниот настан, Кејв во вторникот доживеал мозочен удар, итно бил примен на одделот за интензивна нега во локалната болница во Торонто , за жал не успеа да се опорави.