Една од најпознатите слијачки од Германија, Викторија Ребенсбург одличи на 30 години да замине во пензија.

Ова е изненадување за нејзините фанови кои очекуваа од неа уште некој светски дострел.

„Драги пријатели и фанови, одлучив дефинитино да ставам крај на мојата кариера, ова не е лесна одлука за мене. По 13 години решив да се повлечам, да ја донесам оваа одлука со тешко срце и повеќенеделно размислување и анализирање.“ –  вели Ребенсбург.