Трката во машка конкурецнија во спуст во австриски Залбах во Светскиот Куп е откажан поради лошите временски услови.

Организаторот одличи дека густата магла е преголем предизвик и дека спустот нема да се одржи покрај тоа што започна со настапот на Јохан Клариј.

Во сабота треба да се одржи втората трка во спуст во Залбах а одложената од денеска да биде на програмата во понеделник.