Американската сијачка, Микаела Шифрин постави нов рекорд во салом во светското скијање откако победи денеска во финскиот ски центар Леви.

Ова за Шифрин беше 41 победа во оваа дисциплина со што го надмина рекордот на Швеѓанецот Ингемарк Стенмарк. Шифрин денеска ги победи Холденер и Крупе.