Австриецот Матијас Маер победи во спуст на легендарната патека во Кицбил.

Мајер е првиот Австриц кој победил на домашно тло по пауза од шест години.

Победничкото време 1:55,59, второто место го освои Фојц од Швајцарија, место на подиумот имаше за уште еден домашен скијач, Крихмајер.