Македонската скијачка, Ана Цветановска настапи во квалификациите на 5 километри во скијачко трчање во Оберстдорф, Германија.

Дваесет годишната Цветановска на крајот го осови 17 место во квалификациската трка а Евгенија Здравевска стигна до 37-то место.

Во квалификациската трка во скијачко трчање во Оберсторф на 10 км во машка конкуренција, Дејвид Величковски го освои 53 место а Дарко Крстески беше 55 –ти.