Шифрин со време од 50 секунди и 45 стотинки дојде до втората победа оваа сезона, 42 во слалом, 62 во кариерата со што се израмни на вечната листа на второто место со Австријката Анмари Мосер Прел.

Во поредокот во Светскиот Куп, Шифрин води со 340 бодови пред Мишел и Влхова.

Натпреварувањето од Светскуот Алпски Куп продолжува во петок во Лејк Луис во Канада кога на програмата е трката во спуст.