Мирко Лазаревски го освои 40-то место во слалом на Зимските Младински Олимписки игри Лозана 2020.

Ова е втора трка за младата скијачка надеж на овие игри, откако пред три дена на трката во велеслалом го освои 56-то место.

Вонашата делегација се уште Анамарија Зафировска (Биатлон), Дарко Крстески (Биатлон), Михаела Даноска (крос-кантри) и Андонаки Костоски (крос кантри).