Урс Кринбил од Швајцарија падна пред целната рамнина на спуст трката во Кицбил, падот излгедаше страотно при брзина од речиси 150 км/ч.

Швајцарецот беше во финишот на трката,  доскокот беше неправилен, ја загуби рамнотежата и доживеа страотен пад.

Кринбл остана да лежи на патеката, брзо реагираше медицинската екипа и  тој со хеликоптер беше пренесен во локалната болница.